Дори да нямате оплаквания, е желателно профилактичните прегледи да стартират

...
 Дори да нямате оплаквания, е желателно профилактичните прегледи да стартират
Коментари Харесай

МБАЛ „Бургасмед“ с безплатни прегледи на сърцето всеки понеделник

 Дори да нямате недоволства, е желателно профилактичните прегледи да започват от 40-годишна възраст

Кардиологичното поделение на МБАЛ „ Бургасмед “ обявява безплатни прегледи на сърцето всеки понеделник. Кампанията, която започва на 12 декември ще продължи до края на март 2023 година Прегледите ще се организират всеки първи ден от седмицата от 14:30 до 17:00ч. след авансово записан час на телефон 0892 222 525 или на място на регистратурата на лечебното заведение.
 
Д-р Диян Господинов, кардиолог от МБАЛ „ Бургасмед “ акцентира, че оповестените прегледи в сегашния есенен и иден зимен сезон имат за цел провеждането на съответен скрининг. „ Ще профилактираме с изключение на хората с известни сърдечно съдови болести, а също и тези в рисковите групи, които към момента нямат или най-малко не знаят за подлежащо сърдечно съдово заболяване “, уточни той.
 
Прегледът ще бъде оптимално коплексен, като с изключение на общоприета електрокардиограма и премерване на кръвно налягане, ще включва и при нужда ехокардиография. Ще бъдат дадени насоки за осъществяване на лабораторни, образни и други изследвания, в случай че резултатите от прегледа постановат това.
 
Дори да нямате недоволства, е желателно профилактичните прегледи да започват от 40-годишна възраст и при липса на симптоматика да се повтарят на всеки 2-4 години, подчерта кардиологът.
 
„ Ниските температури и зимният сезон се смятат за сериозен интервал за пациентите със сърдечносъдови болести, причинявайки спазъм на периферните и коронарните съдове. Това от своя страна води до понижаване на количеството на О2, което доближава до тъканите и надлежно до исхемия (кислороден глад) на миокарда (сърдечния мускул) “, обяснява д-р Господинов и напомня, че ранно откритото заболяване е половината от лекуването.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР